Home » Uitgelicht » Remote Sports Broadcasting Q&A met Audio Engineer Chad Robertson

Remote Sports Broadcasting Q&A met Audio Engineer Chad Robertson


Waarschuw me

Vraag: Wat is je huidige rol en wat houdt dit in?

A: Ik ben een freelance audio-ingenieur en mixer, voornamelijk werkzaam als A1 op hogeschoolsporten voor ESPN, hoewel ik gedurende mijn carrière voor veel van de netwerken en andere klanten heb gewerkt. Het grootste deel van wat ik doe is voetbal-, basketbal-, honkbal- en studioproducties. Ik heb ook af en toe een spraakmakend niet-sportevenement gedaan, waaronder belangrijke politieke uitzendingen. Een hoogtepunt was bijvoorbeeld mijn rol als hoofd van uitzendaudio voor de 2013 George W. Bush Presidential Center Dedication Ceremony; met elke levende Amerikaanse president aanwezig, was het een gedenkwaardige gebeurtenis. Ik doe ook wat werk als locatie productie geluid mixen.

Vraag: Hoe ben je in het uitzendgeluid terechtgekomen?

A: Het begon allemaal in mijn kerk, toen ik 14 jaar oud was. Ik was geïnteresseerd in de AV-zijde en het hoofd van de kerk AV (die destijds ook een externe vrachtwagen was A2) voegde me toe aan de vrijwilligersploeg. Zoals later bleek, had ik een talent voor uitzending productie. Dus ik raakte betrokken bij alles, van camera's tot geluid. Ik stuurde mezelf naar geluid omdat ik het het meest interessant vond.

Daarna heb ik wat bedrijfswerk buiten de kerk veiliggesteld. Op de universiteit werkte ik als A2 aan verschillende evenementen. Na mijn studie begon ik meer aangenomen te worden en ging uiteindelijk naar A1. De A1-kant ging echt van start toen ESPNU online kwam in 2005. De rol van de vrachtwagen A1 is nu goed voor ongeveer 85-procent van mijn inkomen. ESPN is door de jaren heen een geweldige klant geweest en biedt veel mogelijkheden om te leren en te groeien.

Vraag: Wat was een van je meest prominente ervaringen met Calrec?

A: De eerste keer dat ik aan een Calrec Apollo werkte, was tijdens de 2012 NAVO-top. Op de typische manier van Calrec onthulde de console snel zijn flexibiliteit en bruikbaarheid en liet hij zien dat hij over aanzienlijke middelen en verwerkingskracht beschikte. We hadden een veelvoud van paden die tegelijkertijd minimaal vier talen in- en uitgingen. De flexibiliteit van het platform, zoals het splitsen van de console, het klonen van faders en het toewijzen van VCA's, samen met andere functies, maakte het project zeer eenvoudig te beheren.

Vraag: Hoe is de algemene benadering van sportuitzendingen veranderd in de loop van de tijd bij de console?

A: De hoeveelheid programmering voor hogeschoolsporten is enorm gegroeid. De leveringsplatformen zijn ook vermenigvuldigd met mobiele telefoons en andere digitale apparaten die zijn toegevoegd aan de meer traditionele kabeldiensten. Maar naarmate de levering toeneemt, blijft het aantal productiemensen op locatie afnemen. Er is nog altijd een audioperson, maar je hebt niet altijd de productie- of grafische teams.

Aan de productiezijde wordt ons consequent gevraagd om meer te beheren in minder tijd. We doen veel meer in termen van het routeren van meerdere audiopaden, naast het aanpassen van de manier waarop intercoms worden gebruikt tussen de externe locatie en de productiecontrolekamers. Elk evenement en elke locatie is anders, dus elke productie moet worden opgezet en afgebroken. Gelukkig zit ik meestal op een Calrec, dus ik maak me geen zorgen over de tijd die nodig is om de console in te stellen. Calrec-consoles maken nooit deel uit van mijn file ─ dat is niet waar mijn tijd op zit. Er zijn veel delen van de productie die naast de console moeten worden ingesteld, inclusief transmissie en intercoms. Meestal is Calrec eigenlijk de oplossing voor een probleem. Ik weet dat het zal doen wat het moet doen; het gaat werken.

Vraag: En het aantal kanalen is ook groter geworden, niet?

A: Absoluut; het is niet ongebruikelijk om nu honderden paden tegelijk af te handelen. In juli was ik bijvoorbeeld op een Calrec Artemis en hadden we drie shows op drie verschillende netwerken - ESPN, ESPN2 en SECN. Alle drie de shows gingen tegelijkertijd door dat ene bord.

De mix van bronnen verandert ook constant. We krijgen meerdere formaten signalen binnen: analoog, AES, MADI, Dante, enz. ─ en die variëren allemaal in breedte. Sommige zijn mono of stereo, terwijl andere surround sound of nieuwere formaten zijn, zoals Dolby Atmos. Ik weet dat Calrec die allemaal aankan.

Calrec's vorige digitale lijn, de Alpha-serie, was geweldig, en die consoles (Alpha, Sigma, Omega, etc.) werken nog steeds goed op veel evenementen. Toen de Apollo en de Artemis voor het eerst uitkwamen, herinner ik me dat ik me verbaasd staarde naar de enorme hoeveelheid kracht en flexibiliteit - vooral het aantal kanalen en paden dat ze aankonden. Ik was sceptisch dat we ooit dat soort kracht nodig zouden hebben, maar hier zijn we. Eerlijk gezegd, nu, wanneer ik niet op een console zit met dat soort kracht en flexibiliteit, heb ik het gevoel dat mijn handen aan elkaar zijn gebonden.

Vraag: Hoe benader je een 'standaard' sportuitzending?

A: Normaal gesproken zit ik elke dag op een andere vrachtwagen, dus er is geen standaardinstelling op de console voor mij. Sommige vrachtwagens hebben een generieke standaard, maar ik begin liever met een volledig leeg bureau. Dus wanneer ik voor het eerst achter een console ga zitten waar ik nog niet eerder op heb gezeten, is het wissen van het oppervlak mijn eerste stap.

Gelukkig zijn Calrec-consoles zeer eenvoudig en efficiënt in te stellen; het is heel eenvoudig en snel om het naar mijn smaak weer op te bouwen. Naarmate het project groeit, is het gemakkelijk om middelen toe te voegen of opnieuw toe te wijzen en het oppervlak naar behoefte te herschikken - wat een enorm voordeel is, omdat elk project anders en uniek is.

Vraag: Hoeveel automatisering moet ik gebruiken?

A: Ik gebruik de ingebouwde automixers voor omroepers, wat een erg nuttige vorm van productieautomatisering is, maar live sportprogramma's zijn allemaal niet beschreven. Niemand weet of er een onderschepping of een blessure of touchdown zal zijn, dus ik gebruik de automatisering niet in de traditionele zin. Ik ga misschien naar een commerciële pauze in 30 seconden of in 10 minuten, afhankelijk van het spel van het spel ─ dus, afgezien van het gebruik van een paar tikken om auto-faders te openen, leent live sportproductie zich niet voor automatisering.

Vraag: Wat maakt Calrec-consoles zo dat ze zich onderscheiden van de rest?

A: Ze zijn extreem veelzijdig, krachtig, flexibel en robuust, en de meting ... de meting is fenomenaal. Dat mis ik het meest als ik aan iets anders werk: ik denk altijd: “waar zijn mijn meters? Ik heb meer meters nodig! "

De flexibiliteit om de console meteen opnieuw te rangschikken, als dat nodig is, is bijzonder nuttig - en ik denk niet dat ik ooit een lock-up heb gehad of in de uitzending mislukte. Als je faders van de ene kant van de console naar de andere kant wilt verplaatsen, ga je naar het scherm, klik, sleep en het is klaar. Op sommige andere consoles is dat onmogelijk, of lijkt het een 30-stapproces.

Ik gebruik Calrec voor het grootste deel van mijn werk als A1, en ik herinner me dat ik de eerste keer dat ik er een gebruikte enthousiast was. Wat ik als bedrijf leuk vind aan Calrec is dat het niet alleen naar de leveranciers luistert, maar ook naar de eindgebruikers. Calrec doet altijd alles wat het kan om zijn producten bruikbaar te maken voor zijn klanten; dat waarschijnlijk bijdraagt ​​aan het feit dat ze marktleider zijn.

Vraag: Hoe denkt u dat sportuitzendingen zich in de nabije toekomst zullen ontwikkelen?

A: Hoewel we al sterk verschuiven naar het bekijken van inhoud op mobiele apparaten, zie ik zeker dat mensen live sportinhoud op nog meer plaatsen bekijken. Het gaat steeds verder.

Met dingen als Dolby Atmos die centraal staan, wordt er steeds meer over meeslepende audio gesproken, vooral met de consument van de uitzending. De nieuwe generatie soundbars zijn verbluffend. Ze kunnen het geluid naar het plafond gooien en gecontroleerde reflecties gebruiken om je virtuele meeslepende omgevingen te geven. De gemiddelde kijker hoeft niet langer te worstelen met gecompliceerde surround-opstellingen, dus ik denk dat we de vraag naar de volgende generatie audio sneller en sneller zien groeien.

We zullen ook zien dat 4K blijft groeien. In het begin was het een beetje traag, maar ik denk dat de kijkers de verbazingwekkende foto zullen gaan waarderen naarmate er meer inhoud beschikbaar komt, of dat nu post-geproduceerde inhoud of live evenementen zijn. En ze willen er een geweldig geluid mee hebben, omdat we al over de technologie beschikken om dat te helpen realiseren, van opname tot levering.


Waarschuw me