Home » Nieuws » Componist Youki Yamamoto voelt kinderachtig genot in zijn nieuwe PMC-monitors

Componist Youki Yamamoto voelt kinderachtig genot in zijn nieuwe PMC-monitors


Waarschuw me

Hoe oud je ook bent, het is altijd mooi als iets je genoeg opwindt om je weer een kind te voelen - en dat is, zegt Youki Yamamoto, precies hoe hij zich voelde toen hij voor het eerst PMC-monitoren hoorde in zijn eigen studio.

Al bijna twee decennia heeft de gerenommeerde muzikant en componist en orkestrator een lange tijd (15 jaar) residentie bij Pinewood Studios waar hij zijn eigen muziek maakt, evenals andere composities voor films en computergames. Hij is ook even thuis in Katara Studios, Doha, waar hij voor het eerst op het idee kwam om te investeren in een paar PMC-monitors voor zijn eigen faciliteit.

"Ik gebruikte PMC-monitoren 20 jaar geleden in Metropolis en ik vond ze geweldig, ook al wist ik niet wat ze waren", legt hij uit. "Meer recentelijk, toen ik bij Katara begon te werken, realiseerde ik me hoeveel ik graag mixte op hun grote BB5-surroundsysteem, dus ging ik op zoek naar iets kleins voor mijn eigen kamer."

Aanvankelijk probeerde Yamamoto PMC IB2 XBD-A-monitoren met Klasse D-versterking, maar koos uiteindelijk voor een passief MB2-systeem met een aparte Klasse A Bryston-versterker. 'Het is een kwestie van persoonlijke smaak', legt hij uit. "Het IB2-systeem was geweldig en waarschijnlijk 'groener' omdat het minder elektriciteit verbruikt, en het was perfect toen ik zang opnam, maar ik dacht gewoon dat ik misschien de voorkeur gaf aan het geluid van de passieve MB2 met volt-driver-systeem in mijn kamer omdat het meer was comfortabel rond het gebied van 200 - 2,500 Hz, en vooral voor orkestwerk. Ik dacht dat dit de meest veelzijdige luidspreker zou kunnen zijn voor elk soort muziek. Ik krijg alle mooie helderheid en details die PMC levert, maar word niet moe om de hele dag te luisteren en het geluid is zo mooi dat ik het moeilijk vind om de studio te verlaten - ik wil gewoon daar blijven en blijven werken. Het is bijna alsof je bij je allereerste vriendin bent! '

De studio van Yamamoto is gehuisvest in een omgebouwd theater in Pinewood en is uitgerust met een vintage neve 5315-console, Logic Pro, Pro Tools en Prism Sound ADA-8XR-conversie. In de loop der jaren heeft hij aan tal van scores gewerkt, en een orkestrator en programmeur voor films zoals Never Let Me Go, Belle, One Day Paddington 2 en de Turkse film Meryem, waarvoor hij de Antalya Golden Orange Film Festival-prijs voor Beste Muziek won. Hij werkt momenteel aan muziek voor verschillende computergames, waaronder Final Fantasy-series.

"Voordat ik mijn PMC-monitoren kocht, was ik op zoek naar iets dat me zou motiveren om weer aan mijn eigen muziek te werken, evenals de projecten die ik voor mijn klanten doe," zegt hij. “In dat opzicht zijn ze een enorm succes geweest, want zodra ik ze hoorde, wist ik dat ik had gevonden wat ik zocht, of wat ik niet zou moeten doen. Mijn enige zorg nu is wat ik ga doen als ik me in een omgeving zonder PMC bevind! ”

-Ends-

Over PMC
PMC is een wereldwijd toonaangevende fabrikant van luidsprekersystemen, de gereedschap van keuze in alle ultra-kritische professionele bewakingsapplicaties, en ook voor de veeleisende audiophile thuis, waar ze een transparant raam geven aan de oorspronkelijke bedoelingen van de opname artiest. PMC-producten maken gebruik van de beste beschikbare materialen en ontwerpprincipes, waaronder de firma's gepatenteerde Advanced Transmission Line (ATL ™) bas-laadtechnologie, cutting edge versterking en geavanceerde DSP-technieken om luidsprekers te maken die geluid en muziek presenteren, precies zoals bij het eerst gemaakt , Met de hoogst mogelijke resolutie, en zonder kleur of vervorming. Voor meer informatie over onze klanten en producten, zie www.pmc-speakers.com.


Waarschuw me