Home » Nieuws » NUGEN Audio is ideaal voor gestreamde muziekproductie

NUGEN Audio is ideaal voor gestreamde muziekproductie


Waarschuw me

Nartan Records maakt gebruik van NUGEN's SEQ-S, MasterCheck, AB, ISL en LM-correcte oplossingen om ongerepte audio te creëren die voldoet aan alle streamingstandaarden

MILAAN, 23 SEPTEMBER 2020 - Nartan Records, gevestigd in het kleine stadje Merano, Zuid-Tirol, Italië, is een onafhankelijk platenlabel en opnamestudio die eigendom is van en wordt beheerd door muzikant en componist Nartan Savona. Het primaire klantenbestand van Nartan Records bestaat uit onafhankelijke muziekartiesten, die het vaakst worden uitgebracht op streamingdiensten, zoals Apple Music en Spotify. Nartan moet er altijd voor zorgen dat de projecten van zijn klanten voldoen aan de nieuwste standaarden van de platforms, dus hij heeft een verzameling van NUGEN Audio plug-ins, die hem helpen bij het mixen voor de huidige streamingstandaarden.

Tot de NUGEN-oplossingen van Nartan behoren SEQ-S, MasterCheck, ISL en LM-Correct, die hij naast een verscheidenheid aan apparatuur gebruikt. “Ik hou van een hybride opstelling, met hardware en software”, legt hij uit. “Ik werk in de doos, dan ga ik naar mijn analoge apparatuur en dan weer naar buiten door de doos met digitale conversie. Dus ik begin met geluidsomvormers en duw vervolgens door analoge versnelling, zoals kanaalstrips en klepcompressoren. Daarna breng ik het terug via mijn softwareoplossingen om een ​​onberispelijk resultaat te garanderen. De NUGEN-plug-ins maken het voor mij mogelijk om niet alleen te horen, maar ook te zien waar eventuele fouten kunnen zijn, en stellen me in staat om iets terug te brengen naar de referentietracks om ervoor te zorgen dat ze werken voor de huidige streamingplatforms. De ISL-limiter van NUGEN samen met de LM-Correct-software is bijvoorbeeld mijn go-to-methode om de luidheid te specificeren, zoals aanbevolen door deze platforms. "

Nartan, een oude gebruiker van NUGEN's SEQ-S-software, was een van de velen die onlangs een upgrade naar de nieuwste versie hebben uitgevoerd. "De SEQ-S match EQ is het belangrijkste kenmerk dat ik leuk vind", zegt hij. “Ik gebruik het om het verschil te zien tussen mijn track en het referentiespoor. Door de soepele verandering van de EQ kun je de golf van de EQ gewoon door de frequentie bewegen, op een niet-invasieve, zachte, lineaire manier. Ik vind het ook leuk dat alles net in fase is, dus je hoeft geen tijd te besteden aan het repareren van dingen. Soms, als je plug-ins gebruikt, verandert de fase, en dan is al het werk en de tijd die je besteedt aan het perfectioneren van je mix voor niets. Dit gebeurt nooit met NUGEN's SEQ-S, de lineaire fase is erg goed. "

Een van de meest prominente stukken die Nartan heeft geproduceerd, zijn harp- en pianocomposities. Nartan was zelf een klassiek geschoolde harpist en studeerde aan het conservatorium van Milaan, en later concentreerde hij zich op het integreren van technologie en digitale audio in zijn stijlen.

"Als je een akoestische harp of piano opneemt, is het erg belangrijk om alle soorten kleuren en harmonischen te krijgen", legt hij uit. “Het is best moeilijk om al deze kleuren en al deze frequenties in de opname te krijgen. De harp is niet een erg diffuus instrument, dus het is niet voldoende om een ​​microfoon te plaatsen of een jack aan te sluiten. U moet de microfoon in de kamer richten, dicht genoeg bij het instrument om ervoor te zorgen dat al deze kenmerken goed worden opgenomen, wat vooral moeilijk is in grote concertzalen. Met NUGEN Audio kan ik er 'dichtbij' komen omdat ik met de software kan zien waar iets ontbreekt - welke frequentie of welk luidheidspunt. "

Een ander voorbeeld van hoe NUGEN Nartan onlangs hielp, was tijdens zijn werk aan "Prayer" door Nico Platter. "We hebben besloten om het op een hifi-platform te testen", vervolgt hij. “We gingen naar de hifi-winkel van mijn vriend, met al die hoogwaardige, dure hifi-apparatuur, en draaiden de mastertrack en ontdekten dat het niet zo indrukwekkend klonk als in de studio. We brachten de track terug naar de studio en lieten hem door de SEQ-S-software lopen en veranderden de gebieden waarvan we vonden dat ze meer werk nodig hadden. Ik was erg onder de indruk van de hulp die deze plug-in mij bood. Het is erg snel en to the point, dus ik hoef geen uren te besteden aan het uitzoeken van de problemen en dan meer tijd te besteden aan het oplossen ervan. Met SEQ-S ben je er zo. "

Na zijn werk aan "Prayer" nam Nartan ook "Illusion" van gitarist Manuel Randi op voor zijn aanstaande nieuwe album. "Als kleine studio hier in Italië heb je het gevoel dat je niet altijd kunt concurreren met de grote labels", zegt hij. “Maar NUGEN geeft je het voordeel om echt klein en high-end te zijn. NUGEN heeft geholpen mijn werk te verbeteren. Ik heb het gevoel dat het mijn gereedschap is, mijn Zwitsers zakmes. Het is geweldig."

Nartan is trots op zijn werk en zijn prestaties. "Mijn vreugde is om te kunnen produceren en gehoord te worden over de hele wereld via digitale streamingplatforms, vanuit mijn kleine geboorteplaats Merano, in Zuid-Tirol", zegt hij. “Dit geeft mij veel voldoening. Ik vind het leuk om hier te zijn, muziek op te nemen, te componeren en te produceren. "

Informatie over de volledige productfamilie van NUGEN Audio is beschikbaar op www.nugenaudio.com. Stuur voor alle andere vragen een e-mail [e-mail beveiligd].


Waarschuw me