Home » Nieuws » Spotify wendt zich tot DPA om 'Spotify Singles'-afspeellijst op te nemen

Spotify wendt zich tot DPA om 'Spotify Singles'-afspeellijst op te nemen


Waarschuw me

Hoofdproducent William Garrett vertrouwt op het merk om kristalheldere instrumenten vast te leggen

NEW YORK, MEI 20, 2020 - De unieke "Spotify Singles" -afspeellijst, die teruggaat naar het tijdperk van vinyl-, cassette- en cd-singles, is de perfecte streaming muziekcollectie als aanvulling op de hedendaagse werk-thuisomgeving. Er zijn meer dan 600 nummers opgenomen sinds de collectie in 2016 werd gelanceerd en de stream heeft meer dan drie miljard Spotify-gebruikers bereikt. Senior Producer van Spotify, William Garrett, houdt toezicht op de productie, opname en mixen van de afspeellijst, die twee nummers van elke artiest bevat; één is een nieuwe opname van een originele track en de tweede is een cover. Om onberispelijke instrumentgeluiden vast te leggen voor de populaire Spotify-afspeellijst, vertrouwt Garrett op DPA Microfoons' 4099-instrument en 4011 Cardioïde Microfoons.

“Toen ik bij Spotify op het toneel verscheen, hadden ze al een combinatie van DPA's 4099's en 4011's gekocht; dit was de eerste keer dat ik het merk gebruikte ”, legt Garrett uit. “Ik was meteen onder de indruk van hoe natuurlijk ze klonken, maar ik wilde meer weten over DPA. Dus ik deed een diepe duik online en ontdekte dat de oplossingen ervan werden gebruikt in veel geweldige toepassingen en op high-end orkestopnames. Ik wist dat ik de gegevensbeschermingsautoriteiten voor sommige instrumenten moest zetten om te zien waartoe ze in staat waren, en ik was echt verbaasd toen ik dat deed. '

Om ongerepte audio vast te leggen voor Spotify Singles, plaatst Garrett de 4099 Instrument Mic in een buffetpiano, met de 4011 Cardioid Mics als overhead geplaatst. "We gebruikten deze microfoons oorspronkelijk op strijkers en akoestische gitaren, en ze klonken zo ongelooflijk mooi dat we besloten om ze uit te proberen op onze piano", zegt hij. "Met de combinatie van de DPA's 4099's en 4011's konden we een meer transparant en realistisch geluid uit de buffetpiano halen, in de mate dat het bijna als een vleugel klonk."

Bovendien vertrouwt Garrett voor akoestische gitaar op een bijpassend paar DPA 4011's. "Met de 4011's op vintage akoestische gitaren kan ik een werkelijk geweldige stereo-opname vastleggen - het is het beste geluid dat ik ooit van die gitaren heb vastgelegd", voegt hij eraan toe. “Ik hou ook van de mogelijkheid om de snaren tegelijkertijd dicht en ver te sluiten door de 4011s en de 4099s te gebruiken met een clip-on optie; het is een enorm voordeel voor postproductie. ”

Gedurende zijn tijd met het opnemen van Spotify Singles is Garrett een geworden begerig fan van DPA-microfoons. "DPA-microfoons zijn mijn favoriete microfoonoplossing geworden voor opnametoepassingen", zegt hij. 'Ik heb onlangs de 4011's en 4099's op de piano gebruikt voor een sessie met Alicia Keys, en ze klonken geweldig. De consistentie van het geluid tussen de verschillende microfoons is op zo'n hoog niveau dat het ze altijd mijn eerste keuze maakt. Ik ben zo blij dat ik DPA heb ontdekt, en nu zit ik vast aan het merk en zal ik ze blijven gebruiken voor al mijn projecten in de toekomst. ”

OVER DPA MICROPHONES:

DPA Microphones is de toonaangevende Deense professionele audiofabrikant van hoogwaardige condensator microfoonoplossingen voor professionele toepassingen. Het uiteindelijke doel van DPA is om haar klanten altijd de allerbeste microfoonoplossingen te bieden voor al haar markten, waaronder live geluid, installatie, opname, theater en uitzending. Als het gaat om het ontwerpproces, neemt DPA geen snelkoppelingen. Het bedrijf doet ook geen concessies aan het productieproces, dat wordt uitgevoerd in de DPA-fabriek in Denemarken. Als gevolg hiervan worden de producten van DPA wereldwijd geprezen vanwege hun uitzonderlijke helderheid en transparantie, ongeëvenaarde specificaties, superieure betrouwbaarheid en vooral puur, ongekleurd en onvervormd geluid. Ga voor meer informatie naar www.dpamicrophones.com.


Waarschuw me