Home » Nieuws » Rising Sun Pictures Onderwijs: Joannah Anderson Interview

Rising Sun Pictures Onderwijs: Joannah Anderson Interview


Waarschuw me

Leren hoe je een professional moet zijn.

Adelaide, Zuid-Australië- Rising Sun Pictures Onderwijs is de springplank geweest die veel jonge kunstenaars hebben gebruikt om de sprong van het klaslokaal naar de industrie te maken. Joannah Anderson is een. Na eerder dit jaar met succes het RSP / UniSA 12-week Graduate Certificate Program in dynamische effecten en verlichting te hebben voltooid, heeft Joannah net haar eerste baan als Junior 3D Lighting Artist bij Technicolor's onlangs gelanceerde Mill Film-studio in Adelaide geland. De uitverkoop, native Victoria, zal nu de vaardigheden die ze heeft geleerd in 3D-technieken voor visuele effecten toepassen op praktisch gebruik voor filmprojecten die bestemd zijn voor bioscopen over de hele wereld.

Joannah sprak onlangs met RSP over haar ervaring bij RSP, haar nieuwe baan en haar toekomst.

RSP: Waar studeerde je voor het eerst visuele effecten?

Joannah Anderson: Bij AIE (Academy of Interactive Entertainment) in Adelaide. Ik was 18 en wilde meer over animatie leren, maar mijn woonplaats, Sale, bood niets. Toen het gebeurde, plantten mijn ouders een verhuizing naar Adelaide en AIE was net op dat moment geopend, dus ben ik met hen meegegaan.

RSP: Wat heb je gestudeerd?

JA: 3D-animatie en visuele effecten. Ik ben begonnen in het gameprogramma, maar ben uiteindelijk overgestapt op film en heb een Advanced Diploma in Screen and Media behaald.

RSP: Wat heeft je naar RSP geleid?

JA: AIE had een open huis en een van de sprekers was van Rising Sun Pictures. Ik dacht dat als ik niet meteen een baan aangeboden kreeg, ik meer ervaring zou krijgen bij RSP.

RSP: Hoe heb je de cursus gevonden?

JA: Het was echt verheffend. Je werkt in een studiomilieu en leert van professionals, en je kunt ze op elk moment gebruiken. Ik kreeg een idee van hoe een grote studio werkt, hoe mensen omgaan. De cursus zelf was een Graduate Certificate-programma in dynamische effecten en verlichting. We gebruikten voornamelijk Houdini. Het was mijn eerste keer dat ik die software gebruikte.

RSP: Was het moeilijk voor je om op snelheid te komen?

JA: Een klein beetje. Sommige van mijn klasgenoten hadden ervaring met Houdini, dus ik moest wat inhalen om te doen. Maar ze hebben me allemaal geholpen. Het concept was een beetje anders dan de software die ik eerder had gebruikt, maar toen ik eenmaal het vertrouwen kreeg, was het gemakkelijk.

RSP: Heb je genoten van de cursus?

JA: Oh ja, ik vond het geweldig! Het was geweldig.

RSP: Heeft een van je instructeurs een bijzondere impact op je gehad?

JA: Ja. Greg en Sam, onze verlichtingsinstructeurs, veranderden mijn hele mening in de richting van verlichting. Toen ik aan de cursus deelnam, dacht ik dat ik nooit geïnteresseerd zou zijn in verlichting. Ik wilde naar VFX gaan, maar halverwege dat omgedraaid. Greg liet ons stills zien Monsters, Inc. en wees op de verlichtingsdetails, hoe je verlichting zou kunnen gebruiken om bepaalde kleuren uit te kiezen. Hij was erg gepassioneerd en dat wreef over mij. Ik heb geleerd dat je een verhaal met licht kunt vertellen, of het oog van het publiek op een bepaald deel van de film kunt richten. Hij leerde ons letterlijk hoe we licht in kunst konden veranderen.

RSP: Hoeveel hebben uw vaardigheden tijdens die 12-weken veranderd?

JA: Ze verbeterden heel, heel snel. Toen ik me aanmeldde bij RSP, dacht ik niet dat ik zou worden geaccepteerd. Tegen de tijd dat ik klaar was met de cursus, had ik een lichtshow waar ik dol op was. Ik stuurde het naar Technicolor met het vertrouwen dat ik de kans had om een ​​baan te krijgen. Ik voelde me zoveel beter over mezelf dat ik de cursus had doorgedrukt.

RSP: Behalve de technische training, wat heb je geleerd over het zijn van een professionele artiest?

JA: We hebben deelgenomen aan dag-in-de-levensessies waarbij we werden blootgesteld aan alle niveaus van professionals in de sector die met ons over hun werk hebben gesproken. We hadden ook verschillende sessies met recruiters die ons advies gaven over solliciteren, hoe we ons moesten gedragen tijdens interviews en waar werkgevers naar zoeken in showreels. Dat heeft me veel geholpen met mijn sollicitatiegesprek.

RSP: Voldeed het programma aan je verwachtingen?

JA: Het heeft ze overtroffen. Eerst dacht ik dat het veel te moeilijk zou worden, dat ik niets zou begrijpen. Maar dat bleek niet waar te zijn. Het enige dat je hoeft te doen is jezelf inzetten en hard werken. In drie maanden leerde Rising Sun Pictures me hoe ik een professional moest zijn.

RSP: Hoe ben je bij The Mill terecht gekomen?

JA: Ik heb een neef die in de industrie werkt en ze vertelde me dat Technicolor naar Adelaide zou komen. Ik solliciteerde in een opwelling. Twee weken later belden ze me op voor een interview. Twee weken daarna kreeg ik een baan aangeboden.

RSP: Fantastisch. Gefeliciteerd!

JA: Dank je. Het was een goede training en een goede timing.

RSP: Wat houdt je baan in?

JA: Ik train momenteel op de verlichtingsafdeling. We zijn nog niet begonnen met de productie. Ze gebruiken Katana. Dus ik ben weer een heel nieuw programma aan het leren. Maar het is goed. Het lijkt veel op Houdini.

RSP: Uiteindelijk werk je aan amusementsprojecten?

JA: Feature films voornamelijk. Sinds ik een klein kind was, wilde ik aan films werken. Het is een soort schok dat ik in mijn eerste baan aan films ga werken.

RSP: Waar hoop je vanaf hier te gaan?

JA: Ik zou graag naar Vancouver of Londen gaan. Ik droom er over ooit een eigen studio te openen. Maar dat is nadat ik een beetje netwerken heb gedaan en mensen heb leren kennen.

RSP: Welk advies heb je voor andere aspirant-kunstenaars?

JA: Geniet van het proces. Wees niet te streng voor jezelf. We moeten allemaal ergens beginnen. Het kost veel uren om een ​​werkende professional te worden. Werk hard en stel een sterke presentatie samen die weerspiegelt wie je bent als persoon. Heb vertrouwen in je werk en je zult langskomen. Als je me vorig jaar had verteld dat ik als lichtkunstenaar zou werken, had ik gelachen. Maar hier ben ik.

Over Rising Sun Pictures:

Bij Rising Sun Pictures (RSP) creëren we inspirerende visuele effecten voor grote studio's wereldwijd. Het creëren van uitstekende beelden staat centraal in ons bestaan. In het hart van ons getalenteerd team is er een uiteenlopende kennis en vaardigheidsset, waardoor we een samenwerkende kern kunnen vormen waar we samen kunnen werken om problemen op te lossen en goede visuals te leveren aan onze klanten. We hebben een aantal fantastische visuele effectenwerk behaald door innovatieve oplossingen voor technisch uitdagend werk te bieden. We hebben de capaciteit en talent pool om te schalen aan de behoeften van onze klanten.

Onze uitgebreide filmografie omvat meer dan 120-projecten, waaronder Tomb Raider, Peter Rabbit, Thor: Ragnarok, Logan, X-Men: Apocalypse, Game of Thrones Season 6, The Legend of Tarzan, Gods of Egypt, Pan, X-Men: Days of Future Past, The Hunger Games-franchise, de Harry Potter-franchise, Gravity, The Wolverine, Prometheus en The Great Gatsby.

rsp.com.au


Waarschuw me
8.4Kvolgers
abonnees
aansluitingen
Aansluiten
volgers
abonnees
abonneren
29.4Kberichten
GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!